allokering

- fördela, anvisa, tilldela

så var det dax. mamman gör sin sista vecka som innerstadsmamma. sista veckan som en ytterlighet, sista veckan med ursäkter som "ja, men vi har ju nära till allting" och "mitt barn har iallafall bara ekologiska kläder och får äta ekologisk mat"-kompensation.
nästa vecka kommer klyshorna hagla om förortens fördelar. "friskluft! grönska! jag slipper se in i grannens köksfönster".
de första två flyttlassen har kånkats, släpats, burits, lyfts, svettats över och gråtits på. mamman fick hjälp av sin mamma och sin kusin. från 4 trappor med stor hiss i innerstan till 1½ trappa utan hiss på åsen.
det är inte utan vemod som mamman säger farväl till den vita trean. här tog prinskorvisson sina första steg. här sa han sina första ord. hit flyttade vi med hopp om framtiden, fjärilar i magen och inspiration i blicken. det gick fort utför. som ett störtlopp. swish så var drömmen borta. släpa släpa släpa. slita slita slita. äsch, nu går jag. punkt.
ändå. sorg. trasiga drömmar. krashade luftslott. den lilla kärleken till pappan som fortfarande bor i mammans själ. aj.
nya lägenhetens stavparkett. nya möjligheter. en vacker tapet. ett eget hem.
här bor mamman & prinskorvisson.
det finns ingen säng än. och köket är inte klart. en vägg ska rivas. sovrummet måste delas av och rustas för två. en soffa vore trevligt.
men först. vin och cigg på balkongen.
hemma.

Kommentarer