mamman och beslutet

- att vara säker

det förväntas av mamman att hon ska veta vad hon håller på med. det gör hon inte. helst ska hon vara vuxen och ansvarig, veta vad hon känner, hur hon mår, vad hon vill och inte vill. mamman vet inget alls. mamman vill inget alls.
mamman har fattat ett beslut. mamman & pappan ska skiljas. mamman vet inte om det är rätt, men hon tror att det är det bästa. tankarna går fram och tillbaka. hela tiden. känslan i bröstet är tomhet och katastrof.
ena dagen känns det som att beslutet är det bästa, mamman & pappan fungerar inte så bra tillsammans.
andra dagen kan mamman inte göra annat än att sakna, önska, hoppas, längta.
mamman & pappan hade en dröm tillsammans. en framtid. en idé. en underbar prinskorvisson. vart tog allt det vägen? vems är felet? var och när gick det sönder? mamman vet inte. ibland tror hon att hon vet. men så glömmer hon igen.
mamman älskar pappan. pappan älskar mamman. men det saknas så mycket där emellan. att älska någon är en gåva, men om man aldrig ger bort gåvan så är det bara en tanke och mamman känner ingen som är tankeläsare.
mamman känner en otroli skuld. hon bär allt ansvar. hela världens ansvar. allt är mammans fel.
pappan är ju en så förträffligt fantastisk person. lätt att ha att göra med, lätt att komma överrens med. underbar. snygg. trevlig. smart. positiva adjektiv.
mamman är svår. smart. jobbig. krävande. omständig. komplex och komplicerad.
stackars pappan.
stackars prinskorvisson.
prinskorvisson ska växa upp med mamman. stackars prinskorvisson.

hur ska mamman klara av att hantera allt?


Kommentarer